Gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller

Sådan gør du

  • 1

    Fastelavnsboller

    Rør æg, gær og sukker sammen. 
  • 2 Tilsæt derefter mælk, sukat, rosiner og mel. 
  • 3 Rul dejen ud på bordet og læg stykker af margarine herpå. Du kan med fordel skære margarinen med en ostehøvl, så du får fine stykker. 
  • 4 Læg dejen sammen og rul den ud igen. Læg derefter stykker af margarine på dejen igen. Forsæt med at rulle dejen ud og lægge margarine på, til al margarinen er brugt, og du har fået en dej med fine lag af margarine.
  • 5 Skær dejen ud til 20 boller.
  • 6 Pensl bollerne med æg og riv marcipan over. Bollerne skal derefter hæve i en time. 
  • 7 Når bollerne er hævet, skal de i ovnen i ti minutter ved 200 grader. 
  • 8

    Æblemarmelade

    Kog stykker af æble i en gryde i 10-15 minutter. Tilsæt derefter havtorn appelsinsaft, sukker og kardemomme. Du kan også vælge at tilsætte lidt sukat eller appelsinskal. 
  • 9 Server de lune fastelavnsboller med æblemarmeladen. 
  • {{recipeDoneText}} Gammeldags fastelavnsboller

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier