Fynsk grisebryst med Sauerkraut og oliven

Sådan gør du

  • 1 Bestil kødet hos slagteren nogle dage i forvejen.
  • 2 Kom kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
  • 3 Bring vandet i kog igen og skum.
  • 4 Tilsæt peberkorn, gulerod, porre og selleri i mindre stykker samt laurbærblade og 1 kvist timian.
  • 5 Kog ved lav varme under låg i ca. 1½ time til kødet er mørt.
  • 6 Læg kødet så fladt som muligt i et fad.
  • 7 Hæld suppen ved. Læg kødet i pres, mens det køler ned.
  • 8 Stil det i køleskabet - gerne til næste dag.Tag kødet op af suppen og rids sværen i meget små tern.
  • 9 Skær kødet i 2 cm tykke skiver.
  • 10 Skær evt. skiverne igennem på tværs.
  • 11 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 12 Læg kødet på med sværsiden nedad.
  • 13 Læg låg på for at undgå fedtstænk.
  • 14 Steg til sværen er sprød og lysebrun.
  • 15 Vend kødet og steg det sprødt på alle sider.
  • 16 Pynt med timian ved serveringKom suppen op i en gryde og kog ved høj varme uden låg til der er ca. 2 dl væske tilbage.
  • 17 Si suppen, tilsæt balsamico og ca. 20 oliven evt. grofthakket.
  • 18 Kog det et par minutter og smag til med salt og peber.
  • 19 Si saucen ved servering.ognbsp;
  • 20 Sauerkraut: kog eddike og sukker med 2½ dl vand.
  • 21 Lad det blive koldt.
  • 22 Snit spidskålen fint. Hak løget fint.
  • 23 Bland med 1-2 tsk timianblade.
  • 24 Hæld eddikelagen over og stil det i køleskab til næste dag.
  • 25 Kog kålen i lagen 6-8 minutter.
  • 26 Hæld den i en si. Pres overskydende væske fra i et viskestykke.
  • 27 Rør kålen med cremefraiche og 1 tsk timianblade. Smag til med salt og peber.
  • 28 Form det til små boller med hænderne eller i bunden af en lille kop.
  • 29 Vend bollerne i æg og rasp.
  • 30 Tryk dem flade - ca. 1 cm.
  • 31 Varm olien på en pande og steg dem gyldne og sprøde.
  • 32 Sauteret spidskål: kom tomaterne i kogende vand et kort.
  • 33 Læg dem derefter i koldt vand.
  • 34 Fjern skindet, skær dem i kvarte og fjern kernerne.
  • 35 Tag fire kvarte tomater fra.
  • 36 Skær dem i tre stykker og brug dem til pynt.
  • 37 Skær resten af tomaterne i små tern.ognbsp;Snit spidskålen fint.Del oliven i halve. Tag 12 halve oliven fra til pynt.
  • 38 Varm smørret i en gryde ved god varme.
  • 39 Svits kålen nogle minutter.
  • 40 Tilsæt tomattern og halve oliven.
  • 41 Smag til med salt og peber.
  • 42 Vend fintsnittet purløg i.ognbsp;Kog kartoflerne. Pil dem evt. og vend dem i smørret.
  • {{recipeDoneText}} Fynsk grisebryst med Sauerkraut og oliven

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier