Fyldte portobellosvampe med pocheret æg

Jeg synes, vegetarisk mad er noget af det lækreste, man kan servere. De her portobellosvampe med fyld, toppet med pocheret æg, kræver måske en lille bitte smule ekstra af kokken, men resultatet er helt sikkert det ekstra arbejde værd. Og synes man, pocheret æg er lidt for mesterkok-agtigt, vil jeg gerne hilse og sige, at de heldigvis smager lige så godt, hvis de bliver grimme.

Sådan gør du

  • 1 Vask portobellosvampene grundigt. 
  • 2 Brug en ske til at udhule indholdet i midten af svampen, så den bliver til en båd/skål.
  • 3 Hak indholdet fra portobellosvampene i midten og læg det i en skål. 
  • 4 Hak champignoner, løg, chili, rosmarin og artiskok og bland det sammen. Steg blandingen i smør i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
  • 5 Fyld indholdet i de udhulede portobello-skaller og top dem med revet parmesan. Bag svampene ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.
  • 6

    Pocheret æg

    Bring vand i kog i en gryde med salt og eddike.
  • 7 Når vandet koger røres vandet rundt i en cirkel, så der dannes en hvirvel. Knæk ægget i midten af hvirvlen og lad det ligge i vandet i cirka 3 minutter. 
  • 8 Fisk forsigtigt ægget op og gentag med de resterende æg. 
  • 9 Top hver bagt portobellosvamp med et æg og lidt salt.
  • {{recipeDoneText}} Fyldte portobellosvampe med pocheret æg

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter