Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  • 2 Læg dem i et ovnfast fad.
  • 3 Drys mel (brug en lille si) og krydderier mellem lagene og hæld til sidst mælken over kartoflerne.
  • 4 Pres kartoflerne let med bagsiden af en ske, sådan at væden når op til det øverste lag af kartoffelskiverne.
  • 5 Sæt fadet i en kold ovn og tænd på 160 grader.
  • 6 Kartoflerne skal stå i ovnen i ca. 1½ time.
  • 7 Afpuds mørbraden for sener og bimørbrad - gem bimørbrad.
  • 8 Skær en ca. 3 cm dyb revne på langs i mørbraden.
  • 9 Fyld den med tomater, salt og peber.
  • 10 Fjern senen på bimørbraden, hak den groft, og bland den med fyldet.
  • 11 Læg mørbraden på sammenføjningen i et lille fad, pak baconskiverne tæt omkring den og stil fadet i ovnen ved siden af kartoflerne, når de har stegt ca. 40 minutter.
  • 12 Efter ca. 35 minutter er mørbraden stegt.
  • 13 Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen i kødet være 65-70 grader.
  • 14 Hvis mørbraden er for bleg, grilles den et par minutter.
  • 15 Sluk ovnen og tag kødet ud. Se om kartoflerne er møre.
  • 16 Skær kødet i tynde skiver på skrå ved servering.
  • {{recipeDoneText}} Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier