Fyldt svinebov med bagte hvidløg

Sådan gør du

  • 1 Bestil kødet hos slagteren.ognbsp;Stil hvedekernerne i blød i 2 dl vand i ca. 1 døgn i køleskab.
  • 2 Halvér cherrytomaterne og stil dem i ovnen ved 90 grader i 2 timer.
  • 3 Pil 50 fed hvidløg og vend dem i lidt olie.
  • 4 Bag dem i et fad i ovnen ved 180 grader ca. 30 minutter.
  • 5 Del peberfrugterne på langs og fjern kernerne, vend stykkerne i olie og sæt dem under grill til skindet bobler op og er sort.
  • 6 Tag peberfrugterne ud af ovnen.
  • 7 Læg en plastpose over, afkøl og fjern skindet. Hak den bredbladede persille groft, fjern frø fra chilierne og skær dem i små stykker.
  • 8 Skær en lomme i svineboven. Krydr med salt og peber.
  • 9 Fyld boven med 20 bagte hvidløg, persille og chili.
  • 10 Luk boven sammen og snør med bomuldsgarn.
  • 11 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 12 Krydr med salt og peber og brun det på en pande i olie.
  • 13 Steg kødet færdigt i ovnen ved 200 grader i 1½-2 timer med 1 dl vand.
  • 14 Tag kødet ud af ovnen.ognbsp; Skær peberfrugterne i strimler.
  • 15 Skær persillerødderne i tern og steg dem møre og sprøde på en pande i lidt olie.
  • 16 Skyl spinaten og kom den i kogende vand et par minutter.
  • 17 Tryk den tør.
  • 18 Vend peberfrugter, hvidløg og spinat på panden med persillerødder.
  • 19 Smag til med salt, peber og lidt balsamico.
  • 20 Hæld overskydende vand fra hvedekernerne.
  • 21 Bland dem med hakket persille og fintskåret forårsløg.
  • 22 Skær tomater uden kerner i tern. Tilsæt tomat og olivenolie.
  • 23 Smag til med saft og revet skal af lime, salt og peber.
  • 24 Serveres i en skål eller anrettes portionsvis i en kop eller en metalring.
  • 25 Balsamico og olie blandes og ganske lidt hældes på tallerkenen ved servering.
  • {{recipeDoneText}} Fyldt svinebov med bagte hvidløg

Tip

I stedet for bov kan der bruges nakkefilet. Samme stegetid.
I stedet for persillerødder kan der bruges svampe eller blegselleri.
Cherrytomaterne og hvidløgene kan laves dagen i forvejen. Tomaterne kan serveres varme eller kolde efter ønske.

Opskriften er udviklet af