Fyldt mørbrad i parmafrakke

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis ikke den er fjernet.
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Giv mørbraden et snit på langs halvt igennem kødet.
  • 4 Krydr kødet med salt og peber.
  • 5 Hak abrikoser, valnødder og honning i en hurtighakker.
  • 6 Læg skinkeskiverne på langs, så de overlapper en smule.
  • 7 Læg fyldet i snittet i mørbraden, og luk kødet sammen.
  • 8 Læg mørbraden nederst på skinkeskiverne og rul skiverne stramt om kødet.ognbsp; Skær løget i tynde ringe og læg dem i et ovnfast fad.
  • 9 Læg mørbraden - med samlingen nedad - oven på løgene.
  • 10 Sæt kødet i en kold ovn.
  • 11 Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 35 minutter.
  • 12 Hvis der bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 65-70 grader.
  • 13 Bræk bladene af hjertesalaten.
  • 14 Skær abrikoserne i strimler.
  • 15 Skær enderne af appelsinerne.
  • 16 Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv.
  • 17 Skær appelsinfileterne ud med en skarp kniv.
  • 18 Gør det over en skål, så saften bliver opsamlet.
  • 19 Skær pæren i tynde både. Halver løget og snit det fint. Hak nødderne groft.
  • 20 Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten.
  • 21 Rist evt. rugbrødet.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Fyldt mørbrad i parmafrakke

Tip

Skinkemignon kan bruges i stedet for mørbrad.
Den fyldte mørbrad kan også serveres kold. Kødet kan evt. steges dagen før.
Lufttørret skinke kan erstattes med back-bacon.
Pære kan erstattes med en anden frugt, fx æble, fersken eller mango.
Appelsiner kan erstattes med rød grapefrugt.
Kartofler kan bruges i stedet for rugbrød som tilbehør.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier