Fyldt lammekølle med broccoli/rosenkålssalat og salviekartofler

Fyldt lammekølle med broccoli/rosenkålssalat og salviekartofler

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi 3270 kJ
  • Energi 780 kcal
  • Protein 62 g
  • Fedt 26 g
  • Kulhydrat 72 g
  • 1

    Beskrivelse

    Udben lammekøllen.

  • 2

    Hak løget groft og hvidløg og persille fint.

  • 3

    Steg det på en pande i olie i et par minutter. Kom rosmarin, rasp, salt og peber på og vend det godt rundt.

  • 4

    Kom fyldet ind i lammekøllen hvor benet sad og snør kødet sammen med en kødsnor.

  • 5

    Læg bagepapir i en bradepande og læg kødet i bradepanden. Drys kødet med salt og stil køllen i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time eller til centrumtemperatur på 65 grader. Dæk kødet med stanniol og et klæde og lad det hvile.

     

  • 6

    Halvér kartoflerne.

  • 7

    Rør olie, presset hvidløg, salt og peber sammen. Læg et blad salvie på hver halve kartoffel og pensl med olien.

  • 8

    Sæt kartoflerne i ovnen de sidste 30 minutter af kødets stegetid. Stil kartoflerne rundt om kødet.

     

  • 9

    Tag bladene af hele rosenkålene og skær broccolien i mindre buketter. Blanchér grøntsagerne 1 minut i kogende vand og overhæld dem derefter med koldt vand.

  • 10

    Skær æblet i tern eller både.

  • 11

    Bland rosenkål, broccoli, æble, rosiner og hasselnødder i en skål.

     

  • 12

    Pisk dressingen sammen og vend den i salaten. 

  • 13

    Servering

    Skær køllen i skiver og server med salat og salviekartofler.

  • Så er det spisetid! Fyldt lammekølle med broccoli/rosenkålssalat og salviekartofler

Opskriften er udviklet af