Fyldt kalvefilet med kantarel-hindbærsauce

Sådan gør du

  • 1 Bed slagteren om at fjerne fedtlaget på kødet, gemme det, fjerne senen og skære en lomme ovenpå og på langs, ned i fileten, som fyldet kan puttes i.
  • 2 Lad ham også ridse fedtlaget.
  • 3 Skær rødløg i små tern og forårsløg uden top i tynde skiver.
  • 4 Kom osten i en lille skål og rør løgene heri.
  • 5 Kom fyldet ned i lommen på fileten (ikke nødvendigvis det hele).
  • 6 Læg fedtlaget ovenpå, og snør stegen så fedtlaget holdes på plads ovenpå lommen.
  • 7 Hak timian groft og kom den og salt og peber ovenpå stegen, og steg ved 180 grader i ovnen til den er netop gennemstegt.
  • 8 Kan også grilles ved indirekte varme i 35-40 min.
  • 9 Vask kartoflerne og bag dem ved 180 grader i 1½ time.
  • 10 Flæk chilien, fjern kerner og mellemvægge og hak den fint.
  • 11 Skyl persillen og hak den fint.
  • 12 Tag kartoflerne ud, skær dem midt igennem, udhul dem med en teske, og gem skrællen.
  • 13 Kom den udhulede kartoffelmasse i en skål, og bland den med mælk, smør, gedeost, ristede pinjekerner, chili, persille og salt og peber.
  • 14 Fyld mosen tilbage i skallerne, og drys reven parmesan på toppen.
  • 15 Bag i ovn ved 180 grader i 20 minutter.
  • 16 Gem nogle af de flotteste hindbær til pynt.
  • 17 Skær halvdelen af kantarellerne i mindre stykker, gem den anden halvdel.
  • 18 Skræl og skær gulerod, og skalotteløg i tern.
  • 19 Smelt 1 spsk smør i en gryde, og kom kantareller, gulerod, og skalotteløg heri og steg til de begynder at tage farve.
  • 20 Tilsæt hindbær, hindbæreddike, vin og kalvefond og kog ind til det halve.
  • 21 Si saucen.
  • 22 Pisk 50 g smør i saucen og smag til med salt og peber.
  • 23 Rist de resterende kantareller i 1 spsk smør og brug dem som pynt sammen med hindbærrene.
  • {{recipeDoneText}} Fyldt kalvefilet med kantarel-hindbærsauce

Opskriften er udviklet af