Fyldt juleribbenssteg med appelsin-sellerisalat

Sådan gør du

  • 1 Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen.
  • 2 Riv appelsinskallen fint og pres saften.
  • 3 Hak pinjekernene groft og løget fint.
  • 4 Rør kødet til fars med alle ingredienserne, lad farsen trække i køleskab 10-15 minutter.
  • 5 Fyld farsen i stegen med en ske og hold åbningerne sammen med kødnåle.
  • 6 Drys sværen med groft salt ned mellem hver svær.
  • 7 Læg stegen på risten i en bradepande og sæt den midt i en kold ovn.
  • 8 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 9 Lad kødet stege ca. 1¾ time til det er mørt og gennemstegt, check med en kødnål, kødsaften skal være klar.
  • 10 Fyldt ribbenssteg kan serveres varm eller kold. Appelsin-sellerisalat: skræl sellerien og riv den groft.
  • 11 Kom straks den revne selleri i en gryde med kogende vand, salt og 2 citronskiver.
  • 12 Lad sellerien koge op, hæld den til afdrypning i en sigte og pres den fri for væde.
  • 13 Pil appelsinerne og skær dem i terninger.
  • 14 Bland selleri og appelsiner.
  • 15 Pres appelsinen til marinaden.
  • 16 Pisk marinaden sammen og hæld den over.
  • 17 Lad salaten trække et par timer inden servering.
  • {{recipeDoneText}} Fyldt juleribbenssteg med appelsin-sellerisalat

Tip

Farsen kan krydres med fx æbler og svesker i stedet for appelsin og pinjekerner, Det er kun fantasien, som sætter en grænse for hvilke grøntsager, frugt, krydderurter og krydderier, der kan bruges.

Opskriften er udviklet af