Fuldkornssnegl med dadler og nødder

Fuldkornssnegl med dadler og nødder

Lækre grove og søde snegle. Opskriften er ca. til 20 snegle.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bagetid: Ca. 17-20 min. ved 180 grader (varmluft)
  • 2 Vask hænder
  • 3 Hæld vand i en stor skål og smuldr gæren heri
  • 4 Rør til gæren er opløst
  • 5 Tilsæt syrnet mælkeprodukt, salt, rapsolie og havregryn
  • 6 Rør godt rundt i dejen
  • 7 Tilsæt grahamsmel
  • 8 Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen er fast og lind
  • 9 Stil dejen til hævning i ca. 1 time
  • 10 Læg hasselnødderne på en tør stegepande
  • 11 Tænd for blusset og rist nødderne over svag varme, til de er gyldne
  • 12 Blend hasselnødderne med olie og vand
  • 13 Tilsæt dadlerne og blend til hasselnøddesmørret har en smøragtig konsistens. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis konsistensen er for fast
  • 14 Smag til med kanel
  • 15 Læg bagepapir på en bageplade
  • 16 Rul dejen ud til en stor tynd flade, ca. 35x40 cm.
  • 17 Spred fyldet ud på fladen i et jævnt lag
  • 18 Rul dejen sammen
  • 19 Skær rullen i ca. 1 cm tykke skiver
  • 20 Sæt sneglene på en bageplade og tryk dem lidt flade
  • 21 Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • 22 Lad sneglene hæve i ca. 30 min et lunt sted
  • 23 Pensl sneglene og bag dem midt i ovnen ca. 17-20 min. til de er let gyldne
  • 24

    Servering:

    Server en snegl pr person. Sluk tørsten i et glas mælk
  • 25 Opskriften er inspireret af Fødevarestyrelsens ”Glad mad i børnemaver – inspiration til daginstitutioner”
  • {{recipeDoneText}} Fuldkornssnegl med dadler og nødder

Tip

Du kan fryse resten af sneglene ned. I stedet for hasselnødder og dadler kan du bruge andre nødder og tørrede frugter.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter