Fuldkornssnegl med dadler og nødder

Fuldkornssnegl med dadler og nødder

Lækre grove og søde snegle. Opskriften er ca. til 20 snegle.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bagetid: Ca. 17-20 min. ved 180 grader (varmluft)
  • 2 Vask hænder
  • 3 Hæld vand i en stor skål og smuldr gæren heri
  • 4 Rør til gæren er opløst
  • 5 Tilsæt syrnet mælkeprodukt, salt, rapsolie og havregryn
  • 6 Rør godt rundt i dejen
  • 7 Tilsæt grahamsmel
  • 8 Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen er fast og lind
  • 9 Stil dejen til hævning i ca. 1 time
  • 10 Læg hasselnødderne på en tør stegepande
  • 11 Tænd for blusset og rist nødderne over svag varme, til de er gyldne
  • 12 Blend hasselnødderne med olie og vand
  • 13 Tilsæt dadlerne og blend til hasselnøddesmørret har en smøragtig konsistens. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis konsistensen er for fast
  • 14 Smag til med kanel
  • 15 Læg bagepapir på en bageplade
  • 16 Rul dejen ud til en stor tynd flade, ca. 35x40 cm.
  • 17 Spred fyldet ud på fladen i et jævnt lag
  • 18 Rul dejen sammen
  • 19 Skær rullen i ca. 1 cm tykke skiver
  • 20 Sæt sneglene på en bageplade og tryk dem lidt flade
  • 21 Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • 22 Lad sneglene hæve i ca. 30 min et lunt sted
  • 23 Pensl sneglene og bag dem midt i ovnen ca. 17-20 min. til de er let gyldne
  • 24

    Servering:

    Server en snegl pr person. Sluk tørsten i et glas mælk

  • 25 Opskriften er inspireret af Fødevarestyrelsens ”Glad mad i børnemaver – inspiration til daginstitutioner”
  • {{recipeDoneText}} Fuldkornssnegl med dadler og nødder

Tip

Du kan fryse resten af sneglene ned. I stedet for hasselnødder og dadler kan du bruge andre nødder og tørrede frugter.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter