Fuldkornsrisotto med græskar og salvie

Lynstegt savojkåls blade er smukt og godt hertil. Der er store mængder vand i ingridienslisten, fordi fuldkornsris kræver mere kogetid og vand.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 225 grader og læg det hele græskar på en bradepande midt i ovnen. 
  • 2 Bag græskarret i 45 minutter. Mærk med fingrene, om det er blødt, hvis ikke, giv det 10 minutter mere. 
  • 3 Hak løg og svits i smør i en sauterpande eller gryde. .
  • 4 Svits nu risen med smør og løg. 
  • 5 Kom vinen i og lad den dampe af. 
  • 6 Kom salvie i samt 5 dl vand fra de 1¼ l. Lad nu vandet koge ind, tilsæt løbende mere vand under omrøring. 
  • 7 Når risottoen har en fin konsistens, er det tid at vende græskar-kødet heri. Flæk græskarret og fjern kerner. Skrab kødet op med en ske og vend i risen. 
  • 8 Vend revet ost heri og server med savojkålblade, som lige er svitset i lidt smør
  • {{recipeDoneText}} Fuldkornsrisotto med græskar og salvie

Opskriften er udviklet af