Pirogger med kartofler
Kun fantasien sætter grænser for hvilket fyld du kan bruge i dine pirogger. Denne opskrift er med fyld af kartofler, ærter og karry. Her er til 8 pirogger.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bagetid: ca. 15 min. ved 200 grader (varmluft)
  • 2

    Dej:

    Vask hænder
  • 3 Smuldr gæren i en stor skål
  • 4 Tilsæt vand og surmælksprodukt og rør, til gæren er opløst
  • 5 Tilsæt salt
  • 6 Tilsæt havregryn og rør godt
  • 7 Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og rør godt
  • 8 Tag dejen ud af skålen og ælt den godt
  • 9 Dæk dejen til med husholdningsfilm og stil den til hævning et lunt sted i min. 1 time
  • 10

    Fyld:

    Vask hænder

  • 11 Pil løget og hak det fint
  • 12 Skær de kogte kartofler i tern
  • 13 Hæld lidt olie på en stegepande
  • 14 Læg kartoffelternene på stegepanden, når olien er varm
  • 15 Tilsæt karry og rør godt i panden
  • 16 Tilsæt løg og lad dem stege med
  • 17 Tilsæt ærterne, når løgnene er blevet bløde
  • 18 Tag stegepanden af blusset
  • 19 Smag til med lidt salt og peber
  • 20

    Pirogger:

    Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)

  • 21 Læg bagepapir på en bageplade
  • 22 Del dejen i to
  • 23 Rul dejen tyndt ud til fire pandekager på størrelse med en spisetallerken
  • 24 Læg dem på pladen med bagepapir
  • 25 Fordel fyldet på den ene halvdel af hver pandekage
  • 26 Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel
  • 27 Gentag punkt 23-26 med den anden del af dejen
  • 28 Pensl piroggerne med sammenpisket æg
  • 29 Bag piroggerne i ca. 15 min, til de er gyldne
  • 30 Lad piroggerne køle lidt af på en bagerist
  • {{recipeDoneText}} Pirogger med kartofler

Tip

Fyldet til piroggerne kan varieres i det uendelige. Slip fantasien løs og få tømt køleskab og skuffer. Her er et par andre forslag til fyld: Stegt kål med karry, løg og lidt krydret pølse Kødsauce Tun og ærter Rest af pastaret Rest af risret Porre, tomat og skinketern Spinat og feta Røget laks og spinat

Opskriften er udviklet af