Fuldkornspasta med spinat, rodfrugt og pinjekerner

Fuldkornspasta med spinat, rodfrugt og pinjekerner

Med denne opskrift får du råvarer fra alle lag i madpyramiden: Godt med grøntsager fra bunden, fuldkornspasta fra midten, og ost og planteolie fra toppen.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den ved jævn varme i 10-11 min. Pastaen skal være mør, men stadig have bid. Tag 2 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i en sigte.
  • 2 Opvarm imens olien i en gryde. Svits løg, hvidløg og rodfrugt i små tern i ca. 1 min. og tilsæt de 2 dl kogevand. Lad løgene koge under låg i ca. 1 min. Kom spinaten i gryden og lad den tø op og blive varm. Smag til med salt og peber.
  • 3 Vend pasta og spinatsauce sammen og smag til. Kom fuldkornspasta med spinat og rodfrugt i en stor varm skål.
  • 4 Pynt med ristede pinjekerner og et par spsk høvlet parmesan. Server resten af osten ved siden af. Pynt evt. også med basilikumblade, eller hvad du ellers har af krydderurter.
  • {{recipeDoneText}} Fuldkornspasta med spinat, rodfrugt og pinjekerner

Opskriften er udviklet af