Frugtsalat til ost – 2 slags

Energiinformation

  • Protein 1.7 g
  • Fedt 2.2 g
  • Kulhydrat 15.1 g
  • Fedtenergi 37 %
  • Energifor./ pers 100 kcal

Sådan gør du

  • 1 Skær bommer, pære, nektariner, mango og banan i små tern.    
  • 2 Skær blåbær og vindruer i halve.  
  • 3 Filetér appelsinen: skær top og bund af, stil appelsinen op. Skær nu skallen af, incl. alt det hvide. Gå nu ind og skær hver filet fri mellem membranerne. Vrid den del, hvor fileterne sad og pres saften fra enderne – saften skal ned over den skårne frugt.  
  • 4 Vend frugttern med granatæblekerner.  
  • 5 Rist hasselnødderne på en tør pande og gnid dem mellem håndfladerne, så skallen forsvinder. Del dem i halve, ved at stikke en urtekniv ind i kernen. 
  • 6 Server frugtsalaten med de ristede nødder.
  • {{recipeDoneText}} Frugtsalat til ost – 2 slags

Tip

Den cremede frugtsalat, er naturelversionen, der vendes med 2,5 dl piskefløde pisket til blød skum. Man kan også vælge halvt flødeskum og halvt cremefraiche 18% og blandet det som cremen. Eller flødeskum og skyr 50/50 – det giver en syrlig og knap så fed creme, der matcher de fede oste rigtig godt.

Der er frit valg på alle frugthylder, når det handler om frugtsalat: ananas, melon, æble o.a. Det handler om at lægge tid og kærlighed i at skære frugten nænsomt. Derfor kaldes denne form for frugtsalat også t.l.c. – tender loving care/blid kærlig omsorg. Frugtsalaten egner sig også som en del af morgenmåltidet, på dage, hvor tiden er til det.

Opskriften er udviklet af