Et brød, der smager lidt af kage. Spis det direkte fra ovnen med en generøs klat smør eller giv ungerne en luns med på madpakken.

Sådan gør du

  • 1 Varm mælken/vandet til ca. 35°.
  • 2 Smuldr gæren i en skål, og tilsæt den varme væske.
  • 3 Bland sirup, margarine, salt og pomeransskal i.
  • 4 Hak den tørrede frugt i små stykker, og bland det i dejen sammen med grahamsmel.
  • 5 Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen slipper.
  • 6 Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  • 7 Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen smidig.
  • 8 Form den til et brød, som lægges på bageplade med bagepapir.
  • 9 Lad brødet hæve 30 minutter.
  • 10 Sæt ovnen på 200°, og bag brødet på nederste rille i ca. 45 minutter.
  • 11 Læg et stykke folie over brødet efter halvdelen af bagetiden, så brødet ikke bliver for mørkt.
  • 12 Pensl brødet med vand, når det er færdigbagt, og lad det afkøle tildækket på en rist.
  • {{recipeDoneText}} Frugtbrød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier

Andre spændende opskrifter