Frittata og hvidkål på japansk

Frittata er italiensk og minder lidt om omelet eller quiche. Retten er simpel at lave og smager dejlig. Opskriften er til 2 voksne og 2 børn

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder
  • 2

    Hvidkål:

    Tag de yderste blade af hvidkålen fra
  • 3 Skyl hvidkålen. Snit den i fine strimler
  • 4 Halver granatæblet. Skrab eller bank kernerne ud af den ene halvdel
  • 5 Rør wasabi ud i soja og fishsauce
  • 6 Smag salaten til med dressingen
  • 7 Tænd oven på 175 grader
  • 8

    Frittata:

    Vask og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i skiver
  • 9 Skyl peberfrugterne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver
  • 10 Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde både
  • 11 Skæl jordskokkerne, og skær dem i skiver
  • 12 Hæld olie i en dyb stegepande
  • 13 Varm olien op, og tilsæt grøntsagerne og kartoflerne sammen med hvidløg og paprika
  • 14 Steg et par minutter
  • 15 Læg grøntsagerne i et ildfast fad ca. 30x24 cm
  • 16 Pisk æg sammen med timian. Krydr med salt og peber
  • 17 Hæld æggemassen over grøntsagerne og kartoflerne
  • 18 Stil fadet i ovnen i ca. 20 min., til æggemassen har sat sig
  • 19 Lad frittataen køle lidt af
  • 20

    Servering:

    Del kålsalaten og frittaten i fire portioner. Godt 20 procent til hvert barn og små 30 procent til hver voksen. Server en skive rugbrød til hver person, gerne ristet.
  • {{recipeDoneText}} Frittata og hvidkål på japansk

Tip

Du kan bruge andre grøntsager i frittataen. Brug for eksempel porre, tomater, gulerødder eller persillerødder. Fishsauce har en speciel smag. Hvis du ikke bryder dig om fishsauce, kan du udelade den fra dressingen og i stedet bruge lidt mere soja.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier