Frittata med kartofler og bønner samt tomatsalat

Sådan gør du

  • 1 Kog bønnerne i letsaltet vand.
  • 2 Lad dem dryppe af og skær dem i 2 cm stykker.
  • 3 Skær kartoflerne i tynde skiver fx på råkostjernet.
  • 4 Skær løgene i tynde ringe.
  • 5 Hak hvidløget fint.
  • 6 Svits kartofler, løg, og hvidløg i 2 tsk olie på en pande til det er blødt, men ikke har taget særlig farve.
  • 7 Pisk æg, mælk, parmesanost, oregano, salt og peber og sammen.
  • 8 Vend de stegte grøntsager og bønnerne heri.
  • 9 Varm 2 tsk olie på en pande.
  • 10 Kom æggemassen på.
  • 11 Steg fritattaen under låg til den er fast ved svag varme 20-25 minutter.
  • 12 Lad fritattaen glide ud på et stort grydelåg eller flad tallerken.
  • 13 Læg panden over og vend den over på panden, nu med den ustegte side nedad.
  • 14 Steg fritattaen ca. 10 minutter på denne side.
  • 15 Skær fritattaen i mindre stykker.
  • 16 Fritattaen kan spises varm eller kold.
  • 17 Tomaterne skæres evt. i kvarte eller i skiver.
  • 18 Krydr med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Frittata med kartofler og bønner samt tomatsalat

Tip

Fritattaen kan bruges til frokost, aftensmad, på picnic, i madpakken, til brunch osv. I stedet for bønner kan du bruge peberfrugt i tern, ærter, revne gulerødder, tynde skiver af squash eller porre, grønne asparges eller en blanding. Grøntsagerne skal svitses sammen med kartofler og løg. Fritattaen kan også laves i et ovnfast fad eller bradepanden i ovnen. Grøntsagerne og kartoflerne kommes rå i æggeblandingen. Det fyldes i et fad smurt med 2 tsk olie. Stil det midt i ovnen ved 175 grader og bag i ca. 30 minutter til kartoflerne er møre. Den skal ikke vendes. I stedet for parmesan kan bruges revet mild ost.

Opskriften er udviklet af