Friske svampe med grillede nakkekoteletter og polenta

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Koteletterne soigneres og fedtkanten ridses.
  • 2 Krydr med salt og peber og lad koteletterne hvile tildækket en 1/2 times tid i køleskabet, inden de skal grilles.
  • 3 Inden koteletterne skal grilles skal grillkullene være hvide og meget varme.
  • 4 Det er meget vigtigt, at der dannes en stegeskorpe på koteletterne da den holder på saft og kraft, og samtidig giver det kotelettenen rigtig god smag.
  • 5 Grill koteletterne 6-7 minutter på hver side, alt efter tykkelse.
  • 6 Vend først koteletten, når den har fået den rigtige stegeskorpe, og steg den derefter færdig på den anden siden.
  • 7

    Husk at lade koteletterne hvile i 5-7 minutter, inden de serveres.

  • 8 Bring vandet i kog, tilsæt salt og hæld polentaen i under omrøring med en træske.
  • 9 Bliv ved med at røre, mens polentaen koger: det tager ca. 5 minutter.
  • 10 Polentaen er færdig, når den begynder at slippe grydens sider.
  • 11 Tilsæt olie og rør det ind i polentaen.
  • 12 Smag polentaen til med flagesalt og friskkværnet sort peber.
  • 13 Skyl et rektangulært fad i kold vand og hæld den kogte polenta i, og stil den tildækket i køleskabet til den er fast.
  • 14 Når det er sket, vendes polentaen ud på et bræt og skæres i passende stykker.
  • 15 Pensl polenta stykkerne på begge sider med lidt olie, og grill stykkerne til de er grillfarvede og lækre.
  • 16 Krydr med flagesalt og friskkværnet sort peber.
  • 17 Varm olien op i en tykbundet gryde og steg løget let gyldent.
  • 18 Tilsæt bacon, og steg et par minutter, tilsæt så svampene.
  • 19 Steg det hele yderligere 4-5 minutter.
  • 20 Lad det herefter simre i 15 minutter, eller til svampene er møre.
  • 21 Smag til med flagesalt og friskkværnet sort peber.
  • 22 Lige før serveringen drysses parmesanosten og det hakkede persille henover svampene og hele herligheden serveres med et godt stykke brød.ognbsp;.
  • Så er det spisetid! Friske svampe med grillede nakkekoteletter og polenta

Tip

Polenta er en god erstatning for kartofler eller ris og er faktisk bedst, hvis den er lavet dagen før.

Tilsæt en aubergine eller en squash i små tern, det giver svampene en skøn smag. Ønsker man ”mere sauce” ved svampene vil en bakke cherrytomater sammen med svampene være meget smagsfuldt

Opskriften er udviklet af