Frisk speltkernesalat med tomat, ananas, mynte og feta

Energiinformation

  • Energi pr. person 2050 Kj
  • Energi pr. person 490 Kcal
  • Protein 14 %
  • Kulhydrat 73 %
  • Fedt 13 %

Sådan gør du

  • 1 Kog perlespeltkernerne efter anvisningen på emballagen, og afkøl dem.
  • 2 Halver de små tomater, skær ananassen i små tern, og snit forårsløgene i tynde skiver på strå. Skær det halve rødløg i små tern.
  • 3 Rør appelsinsaft og tamari-soja til en marinade sammen med citronsaft, salt og peber.
  • 4 Bland tomater, ananas, forårsløg og rødløg sammen med de kogte perlespeltkerner, og vend det med marinaden samt mynte, persille og fetaost.
  • 5 Server salaten som et vegetarisk aftensmåltid sammen med groft brød og evt. sammen med andre grøntretter, eller spis salaten til et stykke stegt eller grillet oksekød eller ovnstegt kylling.
  • {{recipeDoneText}} Frisk speltkernesalat med tomat, ananas, mynte og feta

Tip

Perlespelt er afskallede, polerede speltkerner, der kan bruges som alternativ til fx ris og pasta. Du kan også bruge andre typer af perlekorn til salaten her – perlebyg eller perlerug.

Opskriften er udviklet af