Sådan gør du

  • 1 Bund:
  • 2 Smelt smørret ved lav varme.
  • 3 Knus kiksene, kom dem i en skål, og bland dem med smeltet smør, sukker og kanel eller kardemomme.
  • 4 Kom bagepapir i en springform, og tryk kikse-krummerne godt sammen i bunden og lidt op ad kanterne.
  • 5 Bag bunden i 12 min. ved 175 grader.
  • 6 Creme:
  • 7 Rør æggeblommer sammen med 125 g sukker og limesaft i en skål, som kan tåle varme.
  • 8 Opvarm en gryde med vand, sæt skålen over den, og opvarm massen under konstant piskning, til cremen bliver tyk i konsistensen – det tager ca. 5 min.
  • 9 Tag cremen af varmen, og rør revet limeskal i den.
  • 10 Pisk æggehvider og 60 g sukker stive til marengs, og vend marengsen forsigtigt sammen med limecremen.
  • 11 Fordel cremen på den bagte bund, og bag kagen i 15 min. ved 175 grader.
  • 12 Afkøl kagen, og sæt den i fryseren 1-2 timer.
  • 13 Tag limekagen ud af fryseren mindst ½ time før servering.
  • 14 Drys kagen med lidt revet limeskal, skær skiver af den letfrosne kage, og servér dem til dessert eller bare sammen med en god kop te.
  • {{recipeDoneText}} Frisk limekage

Tip

Du kan variere kagen ved at udskifte limesaft og -skal med samme mængde citronsaft og -skal.

Opskriften er udviklet af