Frikadeller og stuvet spidskål m.m

Et drys af sprødristede gulerodstern og frisk koriander gør faktisk den klassiske ret endnu bedre.

Sådan gør du

  • 1 Rør kød, finthakket løg, æg, fløde og vand sammen i en skål. Tilsæt mel, salt og peber og rør til en fars, der hviler ca. 15 minutter.  
  • 2 Steg frikadellerne på en varm pande i smør og olie i ca. 5 min. på hver side. Tør panden ren.  
  • 3 Hak gulerødderne i små tern og svits dem sprøde i olie på panden.  
  • 4 Skær kålen i mindre stykker og kog den op i en gryde med saltet vand. Lige når vandet koger, hældes vandet fra.
  • 5 Ryst mel og mælk til en jævning. Smelt smørret og tilsæt jævningen. Rør godt rundt mens den simrer 3-5 minutter. Smag til med salt og peber.  
  • 6 Hæld kålen i stuvningen og varm igennem.  
  • 7 Server med frikadeller, pyntet med gulerodstern og koriander. Kilde: Krydderiet 2, 2007
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller og stuvet spidskål m.m

Opskriften er udviklet af