Frikadeller med stuvet blomkål

Sådan gør du

  • 1 Opskriften er til 2 voksne og 2 børn.
  • 2 Rør kødet med salt.
  • 3 Tilsæt peber, æg og evt. revet løg.
  • 4 Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
  • 5 Kog og pil kartoflerne.
  • 6 Tag bladene af kålen, skyl dem og snit dem fint.
  • 7 Pluk selve kålen i buketter.
  • 8 Svits de grønne blade i smør ca. 5 minutter.
  • 9 Rør melet i og spæd med bouillon eller vand.
  • 10 Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne.
  • 11 Det hele simrer i 10-15 minutter, til det er mørt.
  • 12 Smag til med muskat, salt og peber.Tag halvdelen af farsen fra til kødboller, som koges i dag og bruges i morgen.
  • 13 Opbevar dem i køleskab.
  • 14 Form resten af farsen med en ske til ca. 8 frikadeller.
  • 15 Brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side.
  • 16 Skru ned til middel varme, vend og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  • 17 Tag evt. 2 frikadeller fra til pålæg. TIL BARNET OVER 12 M? NEDER
  • 18 Skær kartoffel, kål og frikadelle ud i små stykker og anret dem hver for sig.ognbsp; TIL SPÆDBARNET (7-10 M? NEDER)
  • 19 Mos kartoffel sammen med stuvet kål med en gaffel eller i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk smør.
  • 20 Fjern stegeskorpen på frikadellen og skær indmaden i små stykker.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med stuvet blomkål

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier