Frikadeller med stuvede grøntsager

Sådan gør du

  • 1 Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg.
  • 2 Tilsæt melet og derefter mælken til konsistensen er passende.
  • 3 Stil farsen i køleskabet til frikadellerne skal steges. Skær kartoflerne i både.
  • 4 Pluk blomkål i buketter og snit de grønne blade fint.
  • 5 Halver gulerødderne på langs og skær dem i skiver på skrå.
  • 6 Kog kartofler, kål og gulerødder møre i ½ l vand ca. 8 minutter.
  • 7 Jævn med sovsejævner og tilsæt ærterne.
  • 8 Giv det et opkog, smag til med revet muskat, salt, peber og lidt fond eller bouillon.
  • 9 Varm fedtstoffet på en pande ved god varme.
  • 10 Form halvdelen af farsen til ca.
  • 11 7 frikadeller med en spiseske.
  • 12 Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt.
  • 13 Skru ned til middel varme.
  • 14 Vend og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt til de er gennemstegte.
  • 15 Resten af farsen kan bruges fx til kødboller. Velbekomme!
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med stuvede grøntsager

Tip

Brug evt. ca. 600 g frossen grøntsagsblanding til de stuvede grøntsager.

Opskriften er udviklet af