Frikadeller med stuvede ærter og gulerødder med kartofler

Sådan gør du

  • 1 Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg.
  • 2 Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
  • 3 Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varm.
  • 4 Form farsen til ca. 14 frikadeller med en spiseske.
  • 5 Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt.
  • 6 Skru ned til middel varme.
  • 7 Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
  • 8 Gem 6 frikadeller til madpakker eller frys dem ned til senere brug.
  • 9 Kog kartoflerne.
  • 10 Skær gulerødderne i tern.
  • 11 Kog gulerødderne i 3 dl letsaltet vand ca. 3 minutter.
  • 12 Tilsæt ærterne og kog yderligere 2 minutter.
  • 13 Hæld grøntsagerne i en si.
  • 14 Hæld kogevandet tilbage i gryden.
  • 15 Rør blødt smør og mel sammen til en bolle.
  • 16 Kom den i grøntsagsvandet og lad den smelte ved svag varme uden omrøring.
  • 17 Rør saucen igennem og kog den et par minutter.
  • 18 Vend grøntsagerne i og smag til.
  • 19 Drys hakket persille over ved servering.
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med stuvede ærter og gulerødder med kartofler

Tip

I stedet for stuvede ærter og gulerødder kan serveres stuvet spinat eller stuvet hvidkål. Brug evt. en blanding frosne ærter og gulerødder til stuvningen. Opskriften er udarbejdet af Grethe Andersen.

Opskriften er udviklet af