Frikadeller med stegte grøntsager

Frikadeller til flere dage eller til madpakken.

Sådan gør du

  • 1

    Frikadeller:

    Klem saften ud af de revne æbler – gem ca. 1 dl æblesaft til de stegte grøntsager.
  • 2 Hak løgne fint og kom løg og mælk i en stor skål.
  • 3 Tilsæt resten af ingredienserne og rør farsen godt.
  • 4 Farsen skal være ret fast – tilsæt evt. lidt ekstra havregryn. Form ca. 30 frikadeller (en god spiseskefuld fars pr. frikadelle).
  • 5 Steg frikadellerne på en pande til de er gennemstegte.
  • 6

    Stegte grøntsager:

    Opvarm smør og olie i en sauterpande.
  • 7 Steg hvidkål og porrer under omrøring i ca. 1 min.
  • 8 Tilsæt æbler, salt og peber.
  • 9 Steg grøntsagerne ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 4 min.
  • 10 Vend æblesaften i, varm igennem og smag til.
  • 11
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med stegte grøntsager

Tip

Beregn 2 frikadeller pr. person og server til aftensmad sammen med stegte grøntsager og kogte kartofler eller ristet fuldkornsbrød. Resten af frikadellerne kan bruges til madpakken eller fryses til en dag, hvor maden skal hurtigt på bordet!

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier