Frikadeller med rødkålssalat

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 10 g.
  • Fedt 6 g.
  • Energifor./ pers 445 kcal
  • Fedtenergi 47 %

Sådan gør du

  • 1 Rør det hakkede kød med salt, revet løg, æg mel, mælk og krydr med peber.
  • 2 Form frikadeller og steg dem i olie og smør. Kom en spiseskefuld smør på en varm pande, kom smørret ved, og når det er bruset af, er panden klar til at stege frikadellerne, først ved middel-høj varme, færdige ved middelvarme. 
  • 3 Rist valnødderne på en pande og lad dem afkøle. 
  • 4 Snit rødkålen meget fint, gerne på et snittejern. 
  • 5 Massér kålen med olivenolie og et let drys salt.
  • 6 Filetér appelsinerne: skær bund og top af, gem disse, saften fra enderne skal bruges til sidst. 
  • 7 Stil appelsinerne op og skær skrællen af oppefra og ned, til og med det hvide. 
  • 8 Tag frugten i den ene hånd og skær nu med den anden hver filet, mellem membranerne, frie. Gør det over en skål, for at opsamle saften. Vrid membranerne, når fileterne er skåret fri. 
  • 9 Skær æblerne i meget fine både/skiver. 
  • 10 Pil og snit løget lige så fint som kålen.
  • 11 Vend kålen med løg og anret den med appelsinfileter, æbler og tranebær. Dryp salaten med appelsinsaft og top med valnødder.
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med rødkålssalat

Opskriften er udviklet af