Frikadeller med rødkål og brune kartofler

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 14 g.
  • Fedt 5 g.
  • Energifor./ pers 661 kcal
  • Fedtenergi 38 %

Sådan gør du

  • 1

    Frikadeller

    Rør det hakkede kød med salt, revet løg, æg mel, mælk og krydr med peber. 
  • 2 Form frikadeller og steg dem i olie, først ved middel-høj varme, færdige ved middelvarme.
  • 3

    Rødkål

    Snit eller skær rødkål og løg i fine skiver. 
  • 4 Varm oliven op i en gryde og steg løgene bløde og blanke. 
  • 5 Kom rødkålen ved og vend godt, drys med lidt salt. 
  • 6 Skær æblet i tern og kom det ved sammen med kanel, vaniljekorn og tom stang. 
  • 7 Kom sukker, cognac eller frugtsalt, eddike, revet skal og saft fra appelsinen ved. 
  • 8 Lad kålen simre i 10 minutter. 
  • 9 Kom tranebær, ribsgelé og blåbær i og vend godt og varm godt igennem et par minutter. Smag kålen til med salt og peber og sødme. Mangler kålen sødme, brug da honning, det søder og giver en dejlig smag til kålen. 
  • 10

    Brune kartofler

    Kog kartoflerne ca. 12 minutter, i letsaltet vand. Mærk efter, de skal være kogt perfekt, på ingen måde ikke for meget, og ikke for lidt. 
  • 11 Hæld vandet fra kartoflerne og pil dem.
  • 12 Kom sukkeret på en stor pande. 
  • 13 Når sukkeret begynder at smelte rundt i kanten, kommes smør og ½ tsk. salt ved, og massen forenes og sukkeret smelter i skøn forening med smørret. 
  • 14 Skru ned for varmen, skyl kartoflerne i koldt vand og kom dem på panden. Vend kartoflerne i karamellen og lad dem brune i ca. 5 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med rødkål og brune kartofler

Opskriften er udviklet af