Frikadeller med kartoffelsalat

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer +

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Hakket kalv og flæsk røres sejt med salt.
  • 2 Tilsæt mel og æg og rør farsen jævn mens mælken hældes i lidt af gangen.
  • 3 Riv løget og rør det i farsen og krydr med peber og evt. revet muskat.
  • 4 Obs.! Hvis tiden tillader det, kan farsen med fordel sættes i køleskabet og hvile ½ time før stegning.
  • 5 Form ca. 16 frikadeller.
  • 6 Steg dem gyldne i rapsolie i ca. 8 min. på hver side til de er gennemstegte.
  • 7 Frikadellerne kan også steges 3 min. på hver side.
  • 8 De laves færdige i ovnen ved 185 grader i ca. 10 min.
  • 9 Kartoflerne koges, pilles, afkøles og skæres i grove stykker.
  • 10 Rør dressingen af mayonnaise, græsk yoghurt, dijonsennep, paprika, citronsaft, rødløg, salt og peber og evt. hvidløg.
  • 11 Vend kartoflerne i dressingen og drys med hakket purløg.
  • 12 Servér frikadellerne med kartoffelsalat og groft brød.
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med kartoffelsalat

Tip

Variér tilbehøret til frikadellerne og servér en råkostsalat – find opskriften på kvickly.dk under ’Stegte kyllingelår med råkostsalat’– eller prøv denne variation: 3 revet gulerødder, 1 revet rødbede, 2 æbler skåret i små tern, saften af 1 appelsin, saften af ½ citron, lidt frisk kværnet peber og ½ dl ristede græskarkerner.

Opskriften er udviklet af