Der er ikke noget som frikadeller! Få her opskriften på lækre, hjemmelavede frikadeller, som hele familien vil elske. Frikadellerne er, som de helt klassiske, lavet på kalv og flæsk, smagt til med salt, peber og løg - og selvfølgelig stegt i smør. 

Disse frikadeller fortjener en plads i ugens madplan!

Sådan gør du

  • 1 Mål alle varer af.
  • 2 Pil og hak løget.
  • 3 Kom kød og løg i en stor skål og rør rundt.
  • 4 Kom salt og peber i skålen. Rør godt.
  • 5 Slå ægget ud i en kop og hæld det i skålen. Rør godt.
  • 6 Kom hvedemelet i skålen og rør rundt.
  • 7 Kom lidt efter lidt mælken i skålen. Rør til farsen er tilpas, den må ikke være for blød.
  • 8 Form 12 frikadeller med en dessertske og læg dem på en tallerken.
  • 9 Kom olie og smør på en pande og varm det op.
  • 10 Kom frikadellerne på panden, og brun dem på alle sider.
  • 11 Skru ned og steg frikadellerne i 15-20 minutter til de er gennemstegte.
  • 12 Tag frikadellerne af og læg dem i et fad.
  • 13 Server frikadellerne med tilbehør.
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller

Tip

Servér de sprøde og lune frikadeller på klassisk vis med kartofler, en god brun sovs og en syrlig agurkesalat, eller komplimenter frikadellernes smag med en sprød kålsalat. 

 

Laver du en stor portion, kan du med fordel gemme et par frikadeller til madpakken dagen efter.  

Opskriften er udviklet af