Fransk/belgisk julekage Bûche de Noël

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Bunde:

    Sukker og æg piskes hvidt og luftigt.
  • 2 Mel og mandelmel vendes i og til sidst det smeltede smør.
  • 3 Bred dejen ud på et stykke bagepapir og bag den ved 175 grader i 15-20 min.
  • 4 Vend den ud på et nyt stykke bagepapir.
  • 5

    Sirup:

    Kog vand og sukker op sammen og tilsæt rommen.
  • 6 Tag det fra varmen. Kog mælken op.
  • 7

    Creme:

    Rør sukker, æggeblommer og maizena sammen.
  • 8 Hæld mælken og halvdelen af smørret i æggeblandingen.
  • 9 Bland det hele sammen og lad cremen koge op.
  • 10 Skær nougaten i små tern og pisk dem i den varme creme.
  • 11 Lad den afkøle og pisk derefter resten af smørret i.
  • 12 Fjern papiret, når bisquitbunden er kold.
  • 13 Pensl siruppen på bisquitbunden og bred lidt nougatcreme hen over.
  • 14 Rul den sammen som til en roulade.
  • 15 Smør resten af nougatcremen uden på rouladen (undtagen i bunden).
  • 16 Lav barkmønster med en gaffel.
  • {{recipeDoneText}} Fransk/belgisk julekage Bûche de Noël

Opskriften er udviklet af