Fransk “omvendt” æbletærte

Fransk “omvendt” æbletærte

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Smuldr blødt smør med hvedemel og sukker.
  • 2 Tilsæt æg og ælt dejen til en blød konsistens.
  • 3 Lad den hvile i 30 min.
  • 4 Skræl æblerne, halvér dem og fjern kernehusene.
  • 5 Smelt smørret i en pande eller sauteuse med høj kant og drys sukker over.
  • 6 Læg æblerne på og lad panden simre på komfuret i ca. 10 - 15 min. til noget af væsken fra æblerne er fordampet.
  • 7 Rul mørdejen ud i ca. 3 - 4 mm tykkelse og fordel den over æblerne i sauteusen.
  • 8 Bag æbletærten ca. 25 min. ved 175 C.
  • 9 Lad den køle af og vend den forsigtigt på et fad med æblesiden opad.
  • 10 Server den lun med creme fraiche eller vanilleis.
  • {{recipeDoneText}} Fransk “omvendt” æbletærte

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter