Sådan gør du

  • 1 Lad olien blive varm i en gryde og kom halvdelen af smørret i.
  • 2

    Kom de fintsnittede forårsløg og salatblade i. Dæmp for varmen og lad det snurre kort under omrøring.

  • 3 Kom ærterne i og kom salt og peber på.
  • 4

    Lad det snurre i 5 min. mens der røres. Hæld koghed suppe over ærterne og bring suppen til kogepunktet.

  • 5 Lad den koge et kvarter.
  • 6 Tag den fra varmen og lad den svale lidt.
  • 7 Kom blandingen i en blender eller foodprocessor.
  • 8 Blend til en ensartet og cremet blanding.
  • 9 Hæld den blendede ærtesuppe i gryden, evt. presset gennem en sigte.
  • 10 Pres med bagsiden af en træslev, så al grønsagspuréen kommer i suppen.
  • 11 Pisk æggeblommer og creme fraiche sammen i en lille skål, og rør 2-3 spsk af den varme suppe i.
  • 12

    Hæld det tilbage i suppen mens der piskes. Bring suppen i nærheden af kogepunktet mens der røres - den må ikke koge, så skiller den.

  • 13 Smag suppen til med salt og peber.
  • 14 Kom madeira eller portvin i suppen, lige inden servering.
  • 15 Pisk resten af smørret i suppen og drys med den fintklippede kørvel.
  • 16 Servér flute til.
  • {{recipeDoneText}} Fransk grønærtesuppe

Opskriften er udviklet af