Fransk fisketerrine
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skær geddekødet i terninger og miks dem ca. ½ min. i foodprocessor sammen med saltet.
  • 2 Tilsæt fløde, peber og muskat, og lad maskinen køre ½-1 min. til farsen er ensartet.
  • 3 Sæt farsen i køleskabet.
  • 4 Skær laksefileten i lange strimler og drys dem med salt. Skyl spinaten og blancher den ganske kort i kogende vand.
  • 5 Skyl den igen i koldt vand og dup den tør med køkkenrulle.
  • 6 Læg spinatbladene så de lapper lidt over hinanden på et bræt.
  • 7 Læg laksestrimlerne i forlængelse af hinanden i formens længde oven på spinaten og rul det sammen på langs.
  • 8 Fordel halvdelen af farsen i en smurt aflang form.
  • 9 Læg spinatrullen oven på farsen og dæk den med resten af farsen.
  • 10 Læg evt. overskydende spinatblade øverst. Læg folie over formen og sæt den i en bradepande med vand i bunden.
  • 11 Bag den ca. 1½ time ved 150 grader til farsen føles fast.
  • 12 Tilsæt evt. lidt mere vand i bradepanden, hvis der fordamper for meget. Lad terrinen køle helt af, helst til næste dag, inden den vendes ud af formen og skæres i skiver.
  • 13 Server den med flutes eller landbrød og salat. 
  • {{recipeDoneText}} Fransk fisketerrine

Tip

Terrinen skal helst laves dagen før, så den kan nå at "sætte sig", den egner sig ikke til frysning, men kan holde sig i køleskabet et par dage.

Opskriften er udviklet af