Sådan gør du

  • 1 Snit et løg fint, eller riv det på et rivejern.
  • 2 Rør kødet i en skål med løg, mel, salt og peber.
  • 3 Slå et æg i farsen, og rør rundt. Hvis det er et lille æg, kan du slå endnu et æg i, og røre rundt.
  • 4 Tilsæt mælk og rør igen.
  • 5 Lad farsen hvile ½-1 time, hvis du har tid.
  • 6 Ellers kan du gå direkte til stegning. 
  • 7 Varm en pande med lidt olie og smør.
  • 8 Form farsen til små eller store frikadeller, og læg dem på panden.
  • 9 Lad panden stå på mellemvarme - så bliver frikadellerne ikke sorte.
  • 10 Når de er gyldne, vendes de på panden, og steger videre til de er færdige.
  • 11 Hvis du er i tvivl om de er færdige, kan du skære en frikadelle over - de skal være gennemstegte.
  • 12 Hvis de stadig er lyserøde indeni, skal du give dem lidt mere.
  • {{recipeDoneText}} Frække deller

Tip

  1. Du kan godt tilsætte krydderurter i farsen, hvis du har lyst. Det kan f.eks. være hakket persille, timian eller en anden krydderurt.

  2. Du kan evt. servere dem på et spyd i madpakken eller til et andet måltid.

Opskriften er udviklet af