Forloren hare med rodfrugter og løgmarmelade

Sådan gør du

  • 1 Skyl persillen og hak den fint.
  • 2 Læg brødet i blød i mælken.
  • 3 Pil løgene og hak dem fint, eller riv dem på den grove på rivejernet.
  • 4 Skær bacon i fine tern.
  • 5 Rør kødet sejt med salt og peber.
  • 6 Rør det udblødte brød i, og til sidst æggene.
  • 7 Farsen skal være forholdsvis fast.
  • 8 Tilsæt til sidst bacontern, løg og halvdelen af persillen.
  • 9 Rens rodfrugterne og skær dem ud i store stykker eller stave.
  • 10 Form farsen som en ”hareryg” i et smurt, ovnfast fad, der er stort nok til også at rumme rodfrugterne.
  • 11 Pensl den med lidt vand og drys den med rasp.
  • 12 Læg baconskiverne over på tværs af hareryggen.
  • 13 Læg rodfrugterne i fadet ved siden af ”haren” og drys med lidt salt og peber.
  • 14 Sæt fadet i ovnen og tænd på 200 grader.
  • 15 Giv den 12-15 minutter, eller til baconen har fået lidt farve.
  • 16 Skru ned til 175 grader og steg i ca. 1 time.
  • 17 Centrumtemperaturen skal være 70 grader.
  • 18 Løgmarmelade:
  • 19 Pil løgene og hak dem groft.
  • 20 Varm fedtstof i en gryde ved god varme.
  • 21 Brun løgene, men pas på de ikke branker.
  • 22 Tilsæt eddike, farin, laurbærblade, timian, allehånde og salt.
  • 23 Skru ned til meget lav varme og lad løgene simre til de er helt marmeladeagtige, det kan godt tage en time.
  • 24 Server med løgmarmelade og hakket persille
  • {{recipeDoneText}} Forloren hare med rodfrugter og løgmarmelade

Opskriften er udviklet af