Forloren hare af svinekød - børnevenlig fremgangsmåde

Sådan gør du

  • 1 Kartofler:
  • 2 Skræl kartoflerne.
  • 3 Kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt 1 tsk salt.
  • 4 Koges i ca. 20 minutter til de er møre.
  • 5 Hæld vandet fra.
  • 6 Forloren hare:
  • 7 Rør kødet med salt, peber og æg.
  • 8 Rør raspen i.
  • 9 Rør boullionen i lidt efter lidt.
  • 10 Form farsen som et aflangt brød i et ovnfast fad.
  • 11 Læg baconskiverne tværs over farsen.
  • 12 Sæt den forlorne hare i ovnen.
  • 13 Tænd ovnen på 200o.
  • 14 Efter 15 minutter hældes 1 dl vand og 3 dl mælk ved 'haren' til at lave sauce af.
  • 15 Lad 'haren' stege i ca. 1 time. Stik en kødnål i 'haren', hvis kødsaften er klar er stegen gennemstegt.
  • 16 Tag 'haren' ud og hold den varm.
  • 17 Sovsen:
  • 18 Si skyen over i en gryde, tilsæt fløde og ribsgelé.
  • 19 Giv saucen et opkog.
  • 20 Drys saucejævner i og smag til med salt og peber.
  • 21 Salat:
  • 22 Snit salaten fint.
  • 23 Skær agurken og tomaterne i små tern.
  • 24 Bland agurken og tomaterne i salaten.
  • 25 Servering:
  • 26 Den forlorne hare skæres i skiver, og serveres med kartofler og sauce. Salat og dressing serveres til.
  • {{recipeDoneText}} Forloren hare af svinekød - børnevenlig fremgangsmåde

Tip

Der kan tilsættes ½ dl fløde til saucen, men så bliver retten federe. Opskriften er udarbejdet af Slagteriernes Forskningsinstitut.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier