Forårsfrikadeller af hakket ungkvægkød med ovnfritter og urtesauce

Sådan gør du

  • 1 Rør creme fraiche med 3 spsk vand, sennep og karry.
  • 2 Tilsæt krydderurter og smag til med salt og peber.
  • 3 Lad saucen trække.
  • 4 Rør kødet sejt med salt.
  • 5 Riv løg, hvidløg og kartofler fint og rør det i farsen sammen med æg, mælk, olie og krydderier.
  • 6 Rør det hele meget grundigt.
  • 7 Varm olie og smør op på en pande ved god varme.
  • 8 Form frikadellerne med en ske.
  • 9 Læg dem på når fedtstoffet har bruset af.
  • 10 Steg frikadellerne brune og fine på begge sider, ca. 12 minutter i alt.
  • 11 Vend dem flere gange undervejs.
  • 12 Steg frikadellerne af to gange.
  • 13 Tænd ovnen på 200°, varm luft.
  • 14 Skrub kartoflerne grundigt og dup dem tørre med køkkenrulle.
  • 15 Skær dem i smalle stænger eller både og vend dem godt med olien.
  • 16 Læg kartoffelstængerne i ét lag (ellers bliver de ikke sprøde) på bagepapir på en bageplade.
  • 17 Bag dem i ca. 20 min.
  • 18 Drys dem med groft salt og server straks.
  • {{recipeDoneText}} Forårsfrikadeller af hakket ungkvægkød med ovnfritter og urtesauce

Tip

Hakket oksekød kan bruges i stedet for hakket ungkvægkød.

Opskriften er udviklet af