Brunch – indbegrebet af hygge og god tid. Bag selv eller sus ned i supermarkedet og køb nogle gode fuldkornsboller

Sådan gør du

  • 1

    Ristet rugbrød med spejlæg. Hertil små kyllingepølser:

    Rist rugbrød på begge sider på en brødrister
  • 2 Kom olie på to stegepander
  • 3 Varm stegepanderne op
  • 4 Slå forsigtigt æggene ud på den ene pande og spejl æggene til æggehviden er stivnet
  • 5 Rist pølserne på den anden pande
  • 6 Server ristet brød med spejlæg, pølser og en klat ketchup til hver person
  • 7

    Fuldkornsmuffins:

    Tænd ovnen på 180 grader
  • 8 Mål alle ingredienser af
  • 9 Kom smør og mælk i en gryde og varm op til smørret er smeltet
  • 10 Skræl ingefæren og riv den fint
  • 11 Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
  • 12 Bland hvedemel, mysli, fuldkornshvedemel og bagepulver i en stor røreskål
  • 13 Slå æggene ud et ad gangen i en kop
  • 14 Pisk æggene sammen
  • 15 Hæld mælkeblandingen sammen med æggene og pisk det sammen
  • 16 Hak chokoladen groft
  • 17 Rør den våde blanding sammen med den tørre, det skal kun lige hænge sammen
  • 18 Vend chokoladen i
  • 19 Kom dejen i muffinsforme
  • 20 Bag muffins midt i ovnen i cirka 12 minutter til de er gennembagte. Stik en lille kniv ned midt i en muffin, hvis der hænger dej på kniven skal de bage lidt længere
  • 21 Server en muffin til hvert barn
  • 22 Server to muffins til hver voksen
  • 23

    Grovboller:

    Vej alle ingredienser af
  • 24 Hæld vand i en stor skål
  • 25 Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
  • 26 Kom fuldkornshvedemel, hvedeklid, salt og frø eller kerner i vandet og rør godt
  • 27 Kom hvedemel i lidt efter lidt til dejen er lind
  • 28 Ælt dejen i 8-10 minutter
  • 29 Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med husholdningsfilm eller et rent viskestykke
  • 30 Tænd ovnen på cirka 200 grader varmluft
  • 31 Læg bagepapir på en bageplade
  • 32 Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted
  • 33 Del dejen i 20 stykker og tril dem til boller
  • 34 Læg bollerne på bagepladen og bag bollerne midt i ovnen i cirka 20-25 minutter til bollerne er gennembagte. Bank under bunden på en bolle, hvis det lyder hult er den gennembagt
  • 35 Lad bollerne køle af på en bagerist
  • 36 Server en bolle til hvert barn, 1 skive ost på den ene halve og 1 spiseskefuld marmelade på den anden halve
  • 37 Server en bolle til hvert voksen, 1 skive ost på den ene halve og 1 spiseskefuld marmelade på den anden halve
  • 38 Du kan drikke et glas appelsinjuice til brunchen
  • {{recipeDoneText}} Forårsbrunch 2.0

Opskriften er udviklet af