Forårs-flæskesteg

Sådan gør du

  • 1 Start med at blande fyldet: hakket citronskal, hvidløg og persille med et drys salt og peber.
  • 2 Rids sværen smalt, men ikke for dybt.
  • 3 Skær et snit ind under sværen, mellem fedt og kød ca. 1/3 ind fra begge sider af stegen.
  • 4 Snit i hele stegens længde.
  • 5 Fordel fyldet i de to snit.
  • 6 Luk i begge sider med et par stegenåle.
  • 7 Gnid stegen og især sværen godt med fint salt.
  • 8 Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger lige.
  • 9 Man kan evt. klodse stegen op med sammenkrøllet alufolie eller rå kartofler.
  • 10 Kom vand i bradepanden.
  • 11 Sæt stegen midt i en kold ovn, tænd på 200° og regn med en stegetid på ca. 1 1/2 time.
  • 12 Når et kødtermometer viser 55° i midten af stegen, mærkes om sværen er sprød.
  • 13 Hvis den er sprød, fortsættes til 65° ved samme ovntemperatur.
  • 14 Er sværen blød, øges ovnvarmen til 250-300°, indtil temperaturen i midten af stegen er 65° – men hold øje med stegen, den måikke blive for mørk. Tag stegenålene ud, og lad kødet hvile utildækket ca. 20 min. mens saucen laves.
  • 15 Si skyen op i en gryde, skum fedtet der samler sig øverst.
  • 16 Varm skyen op, jævn den og smag til med salt og peber. Serveres med kartofler og årstidens grønsager.
  • {{recipeDoneText}} Forårs-flæskesteg

Opskriften er udviklet af