Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bælg ærterne først, eller mens retten koger.
  • 2 Skrab de nye kartofler eller køb vaskede kartofler, som er klar til brug.
  • 3 Hvis kartoflerne ikke er helt små skæres de i fx fire stykker.
  • 4 Skrab gulerødderne og skær dem i 2 cm lange stykker.
  • 5 Skræl de hvide asparges og bræk rodenden af.
  • 6 Bræk også rodenden af de grønne asparges.
  • 7 Skær aspargesene i 2 cm lange stykker - lad stykkerne med hoved på være 3-4 cm lange.
  • 8 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 9 Bring 3 dl vand i kog i en gryde.
  • 10 Kom kødet i - en tredjedel ad gangen.
  • 11 Kom mere kød i når vandet er kommet i kog igen.
  • 12 Tilsæt salt og peber.
  • 13 Tilsæt kartoflerne. Kog ved svag varme i 5 minutter.
  • 14 Tilsæt gulerødder og kog i 5 minutter.
  • 15 Tilsæt asparges - minus hovederne - og kog et par minutter.
  • 16 Tilsæt mælk. Bring det igen i kog.
  • 17 Rør en smørbolle af blødt smør og hvedemel.
  • 18 Læg den ned i væsken i gryden og kog i nogle minutter til smørbollen er opløst.
  • 19 Rør derefter i retten.
  • 20 Tilsæt ærter og aspargeshovederne og kog et par minutter.
  • 21 Smag retten til.
  • 22 Servér med klippet dild.
  • {{recipeDoneText}} Forårets skinkegryde

Tip

Kødet kan koges i bouillon i stedet for vand. Nakkefilet/nakkekoteletter i tern eller bov kan bruges i stedet for skinke. Persille eller kørvel kan bruges i stedet for dild.. Retten kan jævnes med lys sovsejævner i stedet for en smørbolle.

Opskriften er udviklet af