Fødselsdagslagkage med hindbær

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 4.5 g.
  • Kulhydrater 22.8 g.
  • Fedt 15.7 g.
  • Energifor./ pers 531 kcal
  • Fedtenergi 56 %

Sådan gør du

  • 1

    Kagecreme

    Kom 4 æg, 90 g sukker, 2 spsk. vaniljesukker og 4 dl mælk i en gryde. Pisk det godt sammen. 

  • 2

    Tænd for middelvarme og sigt 20 g mel i, mens der piskes. Pisk til cremen koger og tykner. Lad cremen afkøle. 

  • 3

    Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 

  • 4

    Lagkagebund

    Pisk 8 æg og 270 g sukker med røremaskine eller håndmikser, i ca. 8 minutter, til lyst og skummende. Pisk til sidst 2 spsk. vaniljesukker med. 

  • 5

    Sigt 190 g mel ned i skålen med ’æggesnapsen’ og fold mel ind i æggemassen, uden at røre eller piske, så den luftige masse, mister luften. 

  • 6

    Hav 2 springforme klar, foret i bunden med bagepapir, som spændes ind i springformen, og kanten rundt smøres med blødt smør, ganske let lag. 

  • 7

    Fordel ¼ af dejen i hver af de to forme. Dejen vejer ca. 800 g, så det er ca. 200 g pr. bund. Dejen fylder ca. 8 dl, så det er ca. 2 dl pr. bund. Du kan måle eller veje. Eller bruge dit øjes skøn, bundene skal være ca. 1 cm tykke i rådejen.

  • 8

    Bag bundene i ca. 15 minutter, til de er lysebrune. Tag bundene ud og gentag handlingen. Lad bundene afkøle. 

  • 9

    Pisk fløden til blødt, men alligevel stabilt skum. 

  • 10

    Montér kagen

    Læg en bund på et lagkagefad. Smør 1/3 af cremen på, læg 125 g hindbær, læg ¼ af flødeskummet over. Gentag dette to gange mere. Slut med det sidste flødeskum, skrab toppen og kanterne fine med en paletkniv. 

  • 11

    Læg de sidste 125 g hindbær på toppen, riv chokoladen over, man kan få chokolade på siderne, ved at have lidt revet chokolade på et stykke papir og så puste til det. 

  • 12

    Drys helt let med flormelis, over hindbærrene, ved at komme lidt i en sigte og så banke den mod hånden. Meget for syns skyld, lidt for at fremme sødmen i hindbærrene, og dermed for smagens skyld. Stik flag – og evt. lys - i kagen.

  • {{recipeDoneText}} Fødselsdagslagkage med hindbær

Tip

Dette er en kage i 4 lag. Man kan nøjes med 2 lag, således ved brug af halvdelen af ingredienserne og således til 8 personer.

Opskriften er udviklet af