Fødselsdagsboller

Sådan gør du

  • 1 Gæren smuldres og røres ud i lidt af mælken (vandet).
  • 2 Fedtstoffet smeltes, og resten af mælken lunes heri.
  • 3 Tilsæt salt, sukker og halvdelen af melet.
  • 4 Ælt dejen smidig med resten af melet.
  • 5 Den skal være ret løs - og den skal klistre en smule.
  • 6 Drys lidt mel over dejen, dæk fadet til, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 40 min.
  • 7 Ælt dejen let igennem på et melet bord, tilsæt rosinerne under æltningen.
  • 8 Tril dejen i en lang pølse, der skæres i 20 lige store stykker.
  • 9 Rul stykkerne til pæne, glatte boller med melede hænder.
  • 10 Sæt bollerne på bageplade, og lad dem efterhæve ca. 20 min.
  • 11 Bollerne pensles med sammenpisket æg og bages 12-15 min. ved 225 grader på midterrillen.
  • {{recipeDoneText}} Fødselsdagsboller

Opskriften er udviklet af