Foccacia med tomat og basilikum

Energiinformation

  • Energi 2980 kJ
  • Energi 710 kcal
  • Protein 19 g
  • Fedt 10 g
  • Kulhydrat 130 g
  • Kostfibre 9 g

Sådan gør du

  • 1 Rør gæren ud i vand i en stor skål med salt. 
  • 2 Hæld mel i skålen lidt ad gangen og rør/ælt det rigtig godt sammen i ca. 5 minutter, lad dejen hæve mindst i 6 timer på køl. 
  • 3 Hæld dejen i en bradepande ca. 40 x 25 med bagepapir, som er smurt med olivenolie. 
  • 4 Pluk basilikum, klip tomaterne i mindre buketter og pres det ned i dejen med fingerspidserne, drys med salt og peber. 
  • 5 Lad dejen hæve i 30 minutter til ca. dobbelt størrelse. Bag focacciaen i forvarmet ovn på 220° i ca. 15 minutter og bag færdig på 185° i ca. 20 minutter. Tag brødet ud af bradepanden og lad det køle ned på en bagerist.
  • {{recipeDoneText}} Foccacia med tomat og basilikum

Tip

Man kan skifte tomater ud med squash, kogte kartofler eller svampe.

Opskriften er udviklet af