Foccacia med mandler og basilikumsolie

Foccacia med mandler og basilikumsolie

Det populære italienske madbrød i en fin afveksling med basilikum i stedet for det traditionelle, som er rosmarin. Basilikums smagsstoffer er meget sarte og flygtige – derfor skal basilikum først på brødet efter bagning.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Hæld vand i en skål og opløs gæren heri.
  • 2 Tilsæt salt og rør først durummel og rør dernæst hvedemel i dejen.
  • 3 Rør gerne længe i dejen.
  • 4 Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet i minimum 10 timer.
  • 5 Tag dejen ud og lad stå ca. 1 time på køkkenbordet.
  • 6 Vælt dejen over i en bageplade med bagepapir og glat den ud så godt du kan med håndfladen.
  • 7 Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.
  • 8 Tænd ovnen på 250 grader.
  • 9 Lav huller i dejen med fingrene.
  • 10 Pensl med olien og drys med salt og mandler.
  • 11 Bag brødet i ca. 25 minutter.
  • 12 Rør olie med hakket basilikum og dryp over brødet, mens det stadig er lunt.
  • {{recipeDoneText}} Foccacia med mandler og basilikumsolie

Tip

Basilikums smagsstoffer er meget sarte og flygtige – derfor skal basilikum først på brødet efter bagning.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier