Foccacia med macadamianødder og hjemmebagte tomater

Verdens nemmeste brød at bage, og tomaterne smager af mere, for de er bagt ekstra aromatiske med lidt sukker og salt, mens dejen hævede. Server som en anderledes forret, fyldig snack eller tapas med et godt glas vin.

Sådan gør du

  • 1 Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Rør salt, olie og hvedemel i, indtil dejen er løs og jævn. Den skal være klæg. 
  • 2 Stil dejen til hævning med viskestykke eller film over i 2 timer. Efter 1 time skal dejen trykkes flad, for så at hæve op igen.
  • 3 Sæt ovnen på 225 grader. 
  • 4 Halver tomaterne og læg dem direkte på en bradepande. Hæld olie, salt, sukker og timian over og vend rundt. Bag tomaterne, indtil de falder sammen og får mørke pletter (ca. 25 minutter). Lad tomaterne køle af på pladen og flyt over på en tallerken.
  • 5 Hæld nu dejen ud på bradepanden og drys nødderne over dejen. Dryp lidt olie ud over dejen og pres dejen flad med hænderne. Lad brødet hæve i 30 minutter. 
  • 6 Bag brødet midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  • 7 Afkøl brødet. Skær i mindre stykker og servér til tomaterne.
  • {{recipeDoneText}} Foccacia med macadamianødder og hjemmebagte tomater

Opskriften er udviklet af