Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 39 g.
  • Fedt 9 g.
  • Energifor./ pers 213 kcal
  • Fedtenergi 31 %

Sådan gør du

  • 1 Opløs gær i vand, ikke over 32 grader, da det vil ødelægge gærcellernes evne. Så knapt håndvarmt. 
  • 2 Kom 1 dl olie i. Bland mel med salt og kom det i. Kør gerne dejen i en røremaskine – en 5 minutters tid. Men det kan også gøres med håndkraft på en melet bordplade.
  • 3 Læg dejen ned i en bradepande, beklædt med bagepapir.
  • 4 Form et ovalt, tykt brød og glat ud med en kagerulle. 
  • 5 Læg et klæde over og lad dejen hæve lunt i 40 minutter. 
  • 6 Tænd ovnen på 225 grader. 
  • 7 Pensl med olie og tryk 20 huller, hvori oliven lægges. Drys let med salt og den valgte tørrede krydderurt. 
  • 8 Stil brødet i ovnen i 25 minutter.
  • 9 Tag brødet ud og lad det afkøle på en brødrist, inden det skæres for.
  • {{recipeDoneText}} Foccacia brød

Tip

Brødet er traditionelt med rosmarin, men timian fungerer også fint.

Opskriften er udviklet af