Foccacia brød

Foccacia brød

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 39 g.
  • Fedt 9 g.
  • Energifor./ pers 213 kcal
  • Fedtenergi 31 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Opløs gær i vand, ikke over 32 grader, da det vil ødelægge gærcellernes evne. Så knapt håndvarmt. 

  • 2

    Kom 1 dl olie i. Bland mel med salt og kom det i. Kør gerne dejen i en røremaskine – en 5 minutters tid. Men det kan også gøres med håndkraft på en melet bordplade.

  • 3

    Læg dejen ned i en bradepande, beklædt med bagepapir.

  • 4
  • 5

    Form et ovalt, tykt brød og glat ud med en kagerulle. 

  • 6

    Læg et klæde over og lad dejen hæve lunt i 40 minutter. 

  • 7

    Tænd ovnen på 225 grader. 

  • 8

    Pensl med olie og tryk 20 huller, hvori oliven lægges. Drys let med salt og den valgte tørrede krydderurt. 

  • 9

    Stil brødet i ovnen i 25 minutter.

  • 10

    Tag brødet ud og lad det afkøle på en brødrist, inden det skæres for.

  • {{recipeDoneText}} Foccacia brød

Tip

Brødet er traditionelt med rosmarin, men timian fungerer også fint.

Opskriften er udviklet af