Sådan gør du

  • 1 Bland gæren med vandet, salt, olivenolie og durumhvede og rør det glat.
  • 2 Forhæves ca. 30 min., til dejen begynder at boble.
  • 3 Tilsæt næsten alt hvedemelet og begynd at ælte dejen.
  • 4 Tag den ud på bordet og ælt mere mel i, dejen skal være blød, og den skal æltes, til den er elastisk.
  • 5 Læg dejen i en olieret skål, drej den rundt, så der kommer olie på alle sider og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse 1-2 timer.
  • 6 Ælt dejen let igennem og rul den ud til en stor plade næsten på størrelse med bagepladen.
  • 7 Læg dejen over på plade med bagepapir.
  • 8 Lad den hæve til dobbelt størrelse.
  • 9 Drys plukket rosmarin over og tryk det ned i dejen.
  • 10 Pensl dejen med olivenolie og drys med salt.
  • 11 Sæt brødet i en 225° forvarmet ovn på midterrillen og bag det 20-25 min.
  • 12 Afkøles tildækket på en rist, så brødet ikke bliver sprødt.
  • {{recipeDoneText}} Focaccia

Opskriften er udviklet af