Flødekartofler med rodfrugter

Julie Bruun
Flødekartofler er lidt en atypisk ret i mit køkken. Jeg plejer at lave sundere mad, og måske lidt mere moderne mad. Flødekartofler er en rigtig klassiker og det smager jo også drøn godt. Men jeg har tænkt lidt over hvordan man kunne give dem en nyfortolkning og et lille strejf af sundhed. Frem kom denne variation med både kartofler og rodfrugter.

Sådan gør du

  • 1 Kartofler og/eller rodfrugter rengøres og skæres i tynde skiver. Hak løget fint. 
  • 2 Hæld fløde i en gryde og tænd på lavt plus, læg løg i, og rør lidt hele tiden. Tilsæt salt og peber, og varm det op til kogepunktet. 
  • 3 Læg kartofler og rodfrugter i et ovnfast fad jævnt fordelt, og hæld fløden over.
  • 4 Placeres midt i ovnen ved 200 grader i en times tid, til de er bløde og let brunede.
  • {{recipeDoneText}} Flødekartofler med rodfrugter

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier