Flødeis med brunet smør og valnødder

Hjemmelavet flødeis er ren forkælelse. Server isen med lidt letpisket fløde og et drys kanel eller en frugtsalat med appelsin. 

Sådan gør du

  • 1 Tag æggeblommerne ud af køleskabet, så de ikke er iskolde og nedkøler smørret, når de to ting piskes sammen lidt senere
  • 2 Smelt smør i en gryde, og lad det simre, indtil det begynder at dufte dejligt af karamel og har fået en fin brungylden farve
  • 3 Hæld nu smørret op i et glas, der tåler varme. Lad smørret stå, og afkøl det i 10 minutter, så smørrets protein og kulhydratrester kan falde til bunds. Det er godt, bundfaldet skal vi nemlig ikke bruge her
  • 4 Pisk fløden til skum i en skål.
  • 5 Kom æggeblommer og sukker i en anden skål, og pisk det skummende og lyst
  • 6 Fjern nu skummet fra det lune smør, og hæld smørret i en tynd stråle ned i æggemassen, imens du pisker. Stop lige før bundfaldet
  • 7 Vend flødeskummet med æggemassen. Vend mælken heri og til sidst valnødder.
  • 8 Rør nu massen til is i en ismaskine
  • 9 Eller sæt skålen i fryseren og pisk den igennem en gang i timen i alt tre gange
  • {{recipeDoneText}} Flødeis med brunet smør og valnødder

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier